Verenigingen

Verenigingen

Buurtvereniging de Kom

Buurtvereniging De Kom uit Oud-Zevenaar is opgericht op 21 november 1969. De vereniging heeft ten doel het bevorderen van de sociale contacten en woonplezier binnen de buurt. De vereniging tracht dit doel onder meer te bereiken door: lief- en leed activiteiten, organiseren van evenementen en het behartigen van gemeenschappelijke belangen.

www.bvdekom.com

Harmonie St. Martinus

Harmonie Sint Martinus is een actieve muziekvereniging met 100 leden in de leeftijd van 7 tot 80 jaar. Samen met andere verengingen vormt Martinus het muzikale hart van Oud-Zevenaar en omgeving.


De harmonie organiseert activiteiten met een brede programmering, zoekt naar vernieuwing en originele en onverwachte uitdagingen voor muzikanten en toehoorders. Dit doen we met concerten, concoursen en grote evenementen. Hierbij zijn plezier en passie voor muziek de basis om de beste muzikale prestaties neer te zetten.www.sintmartinus.nl

Dweilorkest

"SLÛT NØRGUS OP"

Wil jij ook een spetterend optreden van het leukste dweilorkest uit de regio?


Lees meer >>>


Schutterij EMMSchutterij EMM is in 1894 als schuttersvereniging opgericht en komt voort uit een periode waarin gilden en schutterijen hun oorspronkelijke doel, bescherming van have en goed in de dorpsgemeenschap, op folkloristische wijze wilden voortzetten. Schutterij EMM houdt een aantal traditionele gebruiken in ere die vooral tijdens de optochten van het kaderkorps ten volle tot hun recht komen.

Onze vereniging heeft als doel het in stand houden van schutterij EMM en haar aanzien te vergroten.


Lees meer >>>


Hier kan ook uw vereniging staan. Gratis!

Neem contact met ons op.Mail naar: info@oud-zevenaar.nl

Schuttersvereniging St. Anna

De schuttersvereniging St. Anna is opgericht op 13 september 1873 door zo'n 30 leden.

In 1927 kreeg het een eigen schuttersgebouw aan de Babberichseweg  58 alwaar het nog steeds gezeteld is.

Vanuit de schutterij hebben weer andere verenigingen hun oorsprong gevonden zoals de Harmonie St. Martinus (1947), Drumfanfare St. Anna (1950), Schietvereniging St. Antonius (1951), Handboogvereniging St. Anna (1985), Carnavalsvereniging De Nachtuulen (1958).


www.schutterijstanna.nl


Drumfanfare St. Anna

Drumfanfare St. Anna is een jonge, levendige vereniging waar gezelligheid en het plezier in muziek maken voorop staat.


Optredens die verzorgd worden door de Drumfanfare zijn onder andere:

Het begeleiden van de schuttersvereniging St. Anna bij de jaarlijkse kermis, schuttersfeest, schuttersavond, en andere schuttersevenementen. Verder de deelname aan concoursen en festivals. Daarnaast zorgt de Drumfanfare voor muziek bij diverse optochten zoals tijdens Koninginnedag, avondvierdaagse en bij serenades bij jubilea, bruiloften e.d.


www.drumfanfarestanna.nl

Oké

De werkgroep is ontstaan in 2009 naar aanleiding van amfibieën onderzoek in de Liemers en het enthousiasme van een paar mensen om onderhoud te plegen t.b.v. van een bijzondere natuur in de eigen omgeving.


Lees meer >>>

Carnavalsvereniging de Toetenburgers


Carnavalsvereniging de Toetenburgers is ontstaan uit schutterij Eendracht Maakt Macht (E.M.M.) en Fanfare Crescendo.


Op 21 februari 1954 werd er in het schuttersgebouw E.M.M. een carnavalsbal georganiseerd door Crescendo. Waarna in 1959 de twee verenigingen het carnavalsfeest gezamenlijk gingen organiseren met een raad van elf, die onder verantwoording van beide verenigingen de invulling en daadwerkelijke uitvoering verzorgde.


Lees meer >>>

CV de Nachtuulen

CV de Nachtuulen is opgericht in het memorabele jaar 1958www.nachtuulen.nl

Schietvereniging St. Antonius

De vereniging werd opgericht op 23 oktober 1951. Er werd toen geschoten in het schuttersgebouw.

In 1965 werden achter het schuttersgebouw twee banen gebouwd voor een schietafstand van 12 meter, er was toen weinig ruimte bij de banen zonder enig comfort, het heette dan ook het schiethok.

Daarna werd in 1979 begonnen met het huidige gebouw, toen gingen we van een schiethok naar een schietsalon waar de leden met plezier naar toegingen en nog gaan.
Lees verder >>>

JOZ

JOZ organiseert activiteiten voor jongeren tussen de 11 en 18 jaar en zal ze betrekken bij bestaande activiteiten in schutterstent St. Anna.

Lees meer >>>

Muziekvereniging

Crescendo


Muziekvereniging Crescendo bestaat sinds 1934.

De muziekvereniging bestaat uit een fanfare, een slagwerkgroep en enkele jeugdorkesten. Daarnaast maken het regionaal bekende dweilorkest The Crazy-Endo's en Egerländer-orkest De Strangrakkers, onderdeel uit van Crescendo.

Muziekvereniging Crescendo is een onafhankelijke muziekvereniging. Onze activiteiten bestaan voornamelijk uit het geven van muzikale optredens tijdens concerten en evenementen.Lees meer >>>


Copyright © 2013  -  Oud-Zevenaar  -  Wepdiezainer  -


Niets van deze site mag zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur worden gebruikt."Like" Oud-Zevenaar op

Facebook en/of volg ons op Twitter: